Historie

Historie Supporters Vereniging 4Ever Red.

Al vele jaren bezoeken supporters uit Weerselo wedstrijden van FC Twente. Sommigen van hen zijn er al bij sinds Het Diekman stadion. Na de opening van het Arke Stadion in 1998, nam het aantal Twente supporters uit Weerselo toe. Ze wisten van elkaar dat ze supporter waren, maar daar bleef het ook bij. Af en toe werd er eens “gecarpoold” en er werd eens een uitwedstrijd bezocht. Maar door de geringe grote van de groep, gebeurde dit niet vaak.

Je hoeft er niet om heen te draaien dat de populariteit van FC Twente enorm gestegen is met de successen van de laatste jaren. De vraag naar jaarkaarten groeide enorm. Steeds meer mensen uit Weerselo wisten deze kaarten te bemachtigen. In het seizoen 2007 – 2008 was deze groep groot genoeg om met een bus naar de Grolsch Veste af te reizen. Er was één vereiste aan de bus; het moest een gezellige bus zijn. Deze werd gevonden bij de Kapel Lavasjkierie uit Lemselo. Echter was de animo niet dermate groot dat er elke wedstrijd een bus werd ingezet.

Door de uitbreiding van de Grolsch Veste nam het aantal Weerselose supporters ook toe. De kleine groep Weerseloërs werd ineens een grote groep. Hierdoor was het mogelijk om vanaf het seizoen 2008-2009 elke thuiswedstrijd met de bus te bezoeken. Af en toe werden er kaarten bijgekocht, zodat ook supporters zonder jaarkaart mee konden.

In het kampioensjaar zat de bus elke wedstrijd vol. Met de successen van FC Twente, nam de gezelligheid en de populariteit van de bus toe. Door Europees succes nam FC Twente het na de winterstop op tegen Werder Bremen (25-02-2010). De “Twente Bus Weerselo” werd voor het eerst ingezet buiten de regio. Met 35 man werd er afgereisd naar Bremen. Voor het eerst werd er gesproken over een Supporters Vereniging in Weerselo. De ideeën waren er, nu de daadkracht nog.

Het seizoen 2010-2011 werd weer een succesvol seizoen. De analisten dichten FC Twente aan het begin van het seizoen weinig kansen toe op prolongatie van De Landstitel. FC Twente bewees echter vanaf de start van het seizoen een serieuze titelkandidaat te zijn. En dat niet alleen. Ook Europees en in de beker werden de overwinningen aaneen gereten. Deze werden nauwlettend door de Weerselose supporters op de voet gevolgd. Tripjes naar ondermeer Londen, Milaan, Bremen en Villarreal werden geboekt.
De honger naar het beleven van deze successen en het steunen van de FC werd in Weerselo steeds groter. De bus werd vaker ingezet om uitwedstrijden te bezoeken. Hierdoor konden ook supporters mee die op de wachtlijst voor een seizoenkaart stonden; de groep was groeiende.
Naast de binding van de supporters met FC Twente, speelt Café De Troll ook een rode draad in de successen van de bus. Voor elke wedstrijd wordt er verzameld in het café aan de Legtenbergerstraat. Na afloop van een gewonnen wedstrijden blijft het ook vaak lang onrustig in de kroeg.

Begin 2011 werd er gestart met de voorbereidingen van de uitbreiding van de Grolsch Veste. De L-vorm werd een U-vorm. Deze start kan ook gezien worden als het startsein voor Supporters Vereniging 4Ever Red. Door de capaciteitsuitbreiding kregen vele extra supporters uit Weerselo een jaarkaart. De vraag naar vervoer naar Enschede zou niet meer met 1 bus te handelen zijn. Er moest een tweede bus ingezet worden. De organisatie daarvan en de behoefte aan het bezoeken van meer (Europese) uitwedstrijden, besloten de initiatiefnemers John Plegt, Paul Snijders, Ivan Oude Wolcherink, Dennis Hulleman en Rob Vreeswijk tot het oprichten van de Supporters Vereniging Weerselo.
Er werd een informatieavond georganiseerd op 14 juli. De opkomst was ongekend groot; De Vereniging moest er komen. Al snel werd een bestuur gevormd; Rob Vreeswijk (voorzitter), Ivan Oude Wolcherink (secretaris), Roy ten Voorde (penningmeester), Hans Imming en Dennis Hulleman.

Op 30 juli 2011 werd officieel de “aftrap” verricht van Supporters Vereniging 4Ever Red. In een bomvol Café De Troll werd het een gezellig feest. Niet onbelangrijk, de eerste prijs van het seizoen werd binnengesleept; De Johan Cruijff schaal.